You are here:

Projekt lokalu gastronomicznego

4.00 avg. rating (74% score) - 1 vote

Projekt lokalu gastronomicznego (2)Przestrzeń każdego lokalu, zarówno mieszkalnego jak i użytkowego, powinna być dobrze zorganizowana. Ma to znaczenie przynajmniej z kilku powodów – po pierwsze wszystkie meble i ściany muszą być rozmieszczone w taki sposób, aby nie przeszkadzały nikomu poruszać się pomiędzy nimi, po drugie – muszą dobrze wyglądać i po trzecie – zagwarantować bezpieczną drogę ewakuacji, gdy zajdzie taka potrzeba. Dla przykładu rozpatrzmy projekt lokalu gastronomicznego. To, w jakim miejscu będzie znajdowała się kuchnia, w jakim stoliki a w jakim punkt wydawania żywności, jest niezwykle ważne. Niezależnie od tego, czy ma to być lokal, w którym klienci sami przynoszą sobie jedzenie do stolika czy też taki, w którym pracują kelnerzy, niezbędna jest przestrzeń do tego, aby bez problemu przejść między stolikami i nie przewrócić tacy. Ponadto dobrze byłoby, aby wszystko odbywało się szybko i sprawnie, aby ludzie nie stawali sobie na drodze i aby nie tworzyły się zatory. W dobrze zaprojektowanym lokalu je się i pracuje znacznie przyjemniej.

Starsze artykuły:

Posted by: admin

Related articles
 

Back to Top